1.kadir inanır bigün barda bişiler içiyomuş. yanına birisi gelmiş ve demişki : ya kadir abi senden bişi istiycem ben manitayla kavga etmiştim de daha yeni barıştık birazdan burda olcak. benim adım mehmet, birasdan hatun gelince bizim masaya gelipte mehmet naber falan diebilirmisin, hani manitanın yanında biraaz havamız olsun. kadir inanır da kabul etmiş. 15 dakka sonra kadın gelmiş. kadir inanırda kadının geldiğini görünce masaya gitmiş ve elini adamın omuzuna koyarak ''ooo memet naber ya nassın'' demiş. memet te omuzunun üstünden yan gözle ters ters bakarak: ya kadirr gittt
2.elazığlı bigün istanbula gelmiş ve bi bara gitmiş. 5 dakka sonra bara sarışın mavi gözlü müthiş vücutlu kısacası dört dörtlük bi kadın girmiş. bardaki bütün erkekler kadını kesiyo tabi bizim elazığlıda kesiyo. kadın çantasında sigarasını çıkarmış ve ağzına götürmüş. bardaki erkeklerin hepsi aynı anda çakmaklarını kadına doru uzatmışlar. bizim elazığlıda çakmış kibritini, herkesin arasından sıyrılıp kadının sigarasını yakmış. kadında: ben elazığlıların bu kadar kibar, bu kadar nazik olduğunu bilmiyodum.
elazığlı: nesssandın
3. bigün çocuğun biri taksiye binmiş ve başlamış konuşmaya : anam öğretmen babam terzi olsa ben doktor olurdum, anam hakim babam polis olsaydı ben diş hekimi olurdum, anam sekreter babam kapıcı olsa ben kurye olurdum... sonunda taksicinin kafası kızmış ve demişki : anan baban olsaydı ne olurdun
-taksici olurdum
4.adamın biri köyden şehre gelmiş ve bi lokantaya girmiş. bi çorba istemiş ve çorbasını içmiş. garson da çorbanın bittiğini görünce adamın yanına gitmiş. garson adamın, kılık kıyafetinden köylü olduğunu anlamış ve biraz dalga geçeyim demiş
- ne alırdınız
-döner
5. kadının biri bigüm bi halıcıya girmiş. halının birine bakmak için eğilmiş ve dokunmuş. dokunurken de osurmuş. daha sonra adama dönüp halının fiyatını sormuş. adamda : abla halıya dokundun, osurdun. fiyatını duysan
6. adamın biri köyden şehre göç etmiş. şehre geldiği ilk gün bi umumi tuvalete girmiş. ama tuvalet o kadar temiz miş ki s.çmaya kıyamamış. eniyisi gazeteye s.çayım da sorada pencereden atayım kirlenmemiş olur demiş ve gazetenin üstüne s.çmış. sora gazeteyei tuvaletin camından fırlatmış ama b.k tavana yapışmış. baya bi uğraşıp temizleyemedikten sonra görevli yi çağırmış ve
-kardeş şurda gördüğün bo.u temizle sana 20 milyon vercem
-abi sen oraya nası sı.tığını söle ben sana 200 milyon vercem
7. bigün şöför; muavini, yolculara karşı kibar olması konusunda uyarmış. muavinde tamam demiş. yolcunun birisi bi bardak su istemiş.
_muavin bey rica etsem bi bardak su verirmisiniz
-rica da ne demek,